Bandırma’nın akciğeri General Balcı Çamlığı‘nın, Cumhurbaşkanlığı Kararıyla özelleştirme kapsamına alınmasına tepkiler çığ gibi büyürken; doğaya duyarlı yediden yetmişe her yaştan, her sivil toplum kuruluşlarından da tepkiler aynı ölçüde büyümeye devam ediyor. Olumsuz hava koşullarına rağmen sağanak yağmur altında konuya duyarlı vatandaşlar, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın General Balcı Çamlığı’ndaki basın açıklamasında yalnız bırakmadı.

Diğer bir yandan da; çevreye, yeşile duyarlı minicik bir yürek Türkü, kendi çabaları ve ailesinin desteğiyle bir imza kampanyası başlattı. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın General Balcı Çamlığı‘nındaki basın açıklamasının ardından Çamlık Cafe’de gazetecilerle yaptığı basın toplantısında da konuya yer vererek, çevreye duyarlılığından ve başlatmış olduğu kampanya için Minik Türkü’yü tebrik etti ve desteğini dile getirdi.
https://www.instagram.com/reel/DWd7XDDiEF2/?igsh=bTN0a2h5eHo3bGIz

Başlığı altında bir imza kampanyası başlatıldı.
Bununla birlikte; sosyal medya platformunda;
https://www.instagram.com/generalbalcicamligi?igsh=MW9qOGpqbDI5dWVpaQ==
hesap açıldığı duyurularak, konuya duyarlı vatandaşların desteği bekleniyor.
Ayrıca;
“General Balcı Çamlığı Koruma ve Geliştirme Proje Önerisi” başlığı altında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’ya bir taslak sunuldu.
General Balcı Çamlığı‘nın mevcut durumu anlatımı ile başlayan taslak;
General Balcı Çamlığı‘nı; ekolojik değerleri korunan, sosyal, kültürel ve ekolojik etkinliklere ev sahipliği yapan, Bandırma’nın yaşanan ve gelişen bir noktası haline getirmeyi hedefleyen bir vizyonu ile katılımcı planlama, sürdürülebilir altyapı ve topluluk ortaklığıyla alanı korumak ve kamu yararına gelişimini destekleyecek bir kamu kullanımı modeli oluşturmak misyonuna sahip proje; ekolojik güçlendirme, erişim ve altyapı, aktif kullanım alanları, sosyal ve kültürel alanlar, eğitim ve farkındalık, bahçe atölyeleri, organik atık yönetimi ve kompost, mini ekolojik çiftlik alanı, kuraklık bilgilendirme ve yağmur suyu hasatı alanı ana konu başlıklarını kapsıyor.
Bu projenin uygulama planının ardından hayata geçirilmesi aşamasında ise;
Bandırma Belediyesi’nden proje koordinasyonu ve yatırım, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’den bölgesel destek, Orman İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’den ekolojik planlama ve denetim konularında destek, Tema Vakfı, Doğa Derneği, Sıfır Atık Vakfı, Çekül Vakfı gibi ulusal STK’lar, Güney Marmara Çevre Derneği gibi yerel STK’lar, mahalle muhtarlıkları, Bandırma Kent Konseyi’den, sivil toplum desteği, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Üniversitesi’nden akademik destek, Bandırma Ziraat Odası, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Balıkesir Şubesi ve Bandırma Ticaret ve Sanayi Odası’dan da paylaşlar listesinde yer alıyor ve bu süreçte de hukuki ve idari süreç önerilerinin titizlikle takip edilmesi hedefleniyor.
Başarı göstergeleri sıralamasında ise;
Günlük ortalama ziyaretçi sayısının 400 ve üzeri kişi, yıllık etkinlik sayısının 52’nin üzeri, ziyaretçi okul ve öğrenci sayısının 10-600 üzeri öğrenci, dikilecek ağaç sayısının 300 adetin üzeri, oluşturulan yürüyüş rotasının 3 rota/ 5 km, gönüllü katılım sayısı 50 kişi üzeri ve ulusal düzeyde medya desteği verilmesi hedefleniyor.
SONUÇ VE ÇAĞRI OLARAK;
” General Balcı Çamlığı ; yalnızca bir fark değil, Bandırma halkının ortak hafızası, kentin akciğeri ve geleceğimizi güvencesidir.
Bu alanın özelleştirilmesi geri döndürülemez ve bir çevre ve toplumsal kayba yol açacaktır.
Sunulan bu proje taslağı, Çamlığın korunmasının en güçlü argümanı olan aktif kamusal kullanımı somutlaştırmaktır.
Projenin hayata geçirilmesiyle özelleştirme kararının gerekçesi ortadan kalkacak; alan, halka ait bir kamusal mekan nitelik kazanacaktır.
Tüm vatandaşları General Balcı Çamlığı‘nı birlikte korumaya ve geliştirmeye davet eder, bu proje önerimizi Belediyemiz ilgisine saygıyla sunarız.” denildi



GENERAL BALCI ÇAMLIĞI’NIN GELECEĞİ İÇİN TEK YÜREK
OKBEN ULUBAY’IN 38 SAYIYLA SEZON REKORU KIRDIĞI MAÇIN GALİBİ BORDO BASKETBOL (85-91)
EDREMİT’TEKİ OPERASYONDA, 42 BİN 600 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ…
DUAYEN FOTOGRAF SANATÇISI BAYRAKTAR, BANÜWEBTV’YE KONUK OLDU…
BORDO, MAÇ FAZLASIYLA LİDERLİK KOLTUĞUNDA…