Bandırma Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Açılışa; Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları, esnaf odaları temsilcileriyle öğrencileri velileri ve öğrenciler katıldı.

Bandırma Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Gülsevim Kaçar; Tübitak Bilim Fuarı açılışında yaptığı konuşmasında;
“Eğitim, yalnızca bilgi aktarmak değil; aynı zamanda bireyin yeteneklerini keşfetmesini, geliştirmesini ve topluma faydalı bir insan olarak yetişmesini sağlamaktır.
Mesleki eğitim de; teorik bilginin pratiğe dönüştüğü, emeğin değer kazandığı ve üretimin hayat bulduğu bir alandır. Öğrencilerimiz okulumuzda sadece bir meslek öğrenmiyor; aynı zamanda problem çözmeyi, ekip çalışmasını, sorumluluk almayı ve üretmenin mutluluğunu da öğreniyorlar.
Bugün bu fuarda sergilenen her proje; öğrencilerimizin merakının, emeğinin ve hayal gücünün bir ürünüdür. Projelerimizin her biri, geleceğin ustalarının, mühendislerinin, teknisyenlerinin ve girişimcilerinin attığı değerli adımlardır. Yapılan çalışmalar, gençlerimizin yalnızca tüketen değil, aynı zamanda üreten bireyler olduğunu bizlere açıkça göstermektedir.
Bu noktada emeği geçen tüm öğretmenlerimize özverili rehberlikleri için, öğrencilerimize azim ve gayretleri için, velilerimize ise destekleri için teşekkür ediyorum.
Unutmayalım ki; güçlü bir gelecek; düşünen, üreten ve değerlerine sahip çıkan gençlerle inşa edilir. Bizler de bu anlayışla öğrencilerimizi yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Bandırma Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde toplam 148 öğrenci eğitim ve öğrenim görmekte olup, Fuarda; 34 öğrenci ve 12 danışman öğretmen tarafından motor alanında 3 proje, bilişim alanında 2 proje, biyoloji alanında 2 proje, tesisat alanında 2 proje, matematik alanında 2 proje, tarih alanında 1 proje, edebiyat alanında 1 proje, coğrafya alanında 1 proje, İngilizce alanında 1 proje, fizik alanında 1 proje olmak üzere toplam 16 proje sergileniyor.
Haber Fotograf: Ümit ÇEKİRGE & Murat ERTUĞ



BÜYÜKŞEHİR’DEN KIRSALA 50 YENİ YANGIN TANKERİ…
BANFAD’TAN SEZON FİNALİ; DUAYEN FOTOGRAF SANATÇISI BAYRAKTAR’DAN “KUŞGÖLÜ ÖYKÜLERİ”
BANDIRMA VE FOTOGRAF SANATI DENİLİNCE İLK İSİM; BİLKAN UÇKAN, FOTOGRAF SEVERLERLE BULUŞUYOR…
ŞMG’Lİ ESKİ DOSTLAR… DUYGUSAL ANLAR YAŞADILAR…
35 YILDIR AYNI COŞKU…